Låna pengar med snabblån

Jämföra lån

Det finns tillfällen i livet då man behöver låna pengar. Vissa hittar sitt drömhus, värmepannan har gått sönder, en del vill uppfylla drömmen om en husbil eller ett fritidshus vid havet, att resa till spännande länder, ja orsakerna är många till varför man ibland behöver ansöka om ett lån. Men det finns ju så många typer av lån så hur ska man veta vilket man ska välja?

Innan man bestämmer sig för vilket lån man ska ta så ska man samla så mycket information som möjligt så att man verkligen får rätt lån med rätt ränta och avgifter. Banker har mycket information om deras lån, vilka räntor de kan erbjuda och man kan i många fall också förhandla om räntan. Oavsett vilket kreditbolag och kreditgivare man väljer så ska man alltid kolla upp och jämföra så att man vet att man har gjort ett fördelaktigt val som låntagare.

Bra att veta innan du lånar pengar

Att tänka på när man ska lånaSmåkrediter och kort? Det är väldigt lätt att samla på sig en massa olika småkrediter och betalkort. Som till exempel när man handlar man kläder på internet, man kan få fördelaktiga priser i elektronikaffärer när man använder sig av deras kreditkort och så vidare. Helt plötsligt så kanske man har ett tiotal mindre krediter som många gånger inte har ett så högt månadsbelopp men räntan är oftast skyhög och man betalar väldigt lite av den aktuella skulden varje månad. Då kan ett större lån som till exempel ett privatlån vara ett bra val.

Ett privatlån är ett lån där kreditbolaget inte kräver någon säkerhet vilket gör att man kan använda lånet till de behov man har utan att specificera sig nåt direkt. Däremot så kan det många gånger vara bra att uppge om man har tänkt att använda lånet till att lösa andra krediter och hur stort belopp man ska lösa. Har man till exempel många lån och krediter så kan detta hjälpa till att få ansökan beviljad eftersom man i de allra flesta fall kommer att få en mycket lägre månadskostnad och en lägre återbetalningstid än man hade med många småkrediter.

Räntan på ett privatlån är mycket mer fördelaktig än räntan på ett betalkort eller småkrediter hos affärer vilket gör att man sparar mycket pengar på att se över sina skulder.

Kan vara svårt att få lån

Det är inte alltid så lätt att få ett lån beviljat. Har man en låg årsinkomst, kanske inte ett fast arbete, betalningsanmärkningar eller nyligen har startat ett eget bolag så är det inte alltid banker och kreditbolag ser dig som kund kreditvärdig. Att vara kreditvärdig när man ansöker om ett lån innebär att man ska ha, enligt långivarens kalkyler, tillräcklig förmåga att betala tillbaka sin skuld.

Om man har en betalningsanmärkning så anses man inte som kreditvärdig på grund av att man en eller flera gånger tidigare inte kunnat betala en tidigare skuld. Det finns dock en del banker och långivare som kan godkänna ett lån ändå. Man får då räkna med att man kanske inte får lika fördelaktig ränta som på andra lån eftersom man anses som en mycket större risk vilket gör att kreditgivaren vill ha mer betalt för lånet och det resulterar då i en högre ränta.

Lån med lägre ränta

Bostadslån är de lån som har allra lägst ränta. Framför allt så är räntan lägst på hypotekslånet det vill säga bottenlånet eftersom där motsvarar lånesumman värdet i pantbrevet. Banken har då en säkerhet vilket gör att de inte behöver ta ut lika hög ränta då risken blir låg. På topplånet däremot så är räntan alltid högre eftersom det är ett lån utan säkerhet men som ingår i bostadslånet. Ett bostadslån består därför oftast av två delar. Topplån ansöker man om vid eventuella renoveringar och ändringar av den köpta fastigheten.

Det finns även flera andra typer av lån men de är då oftast lån utan säkerhet, förutom billån och båtlån. Billån och båtlån har en viss säkerhet men man måste också ta i beräkning att värdet minskar efter det att man har köpt dem därför är inte räntan lika låg som ett hypotekslån.

Snabblån och SMS lån

Andra lån är microlån och smslån som är små och snabba lån. Det finns ett stort urval av företag som lånar ut pengar via sms lån. Behöver ni jämföra smålån finns det många sajter som jämför olika lån . Tanken med dessa lån är att snabbt kunna få tillgång till pengar när man behöver det för att sedan snabbt lämna tillbaka hela beloppet plus kostnaden för lånet. Oftast brukar återbetalningstiden vara 30 dagar på denna typen av lån.