Låna pengar med snabblån

Lånekalkyl

Om du tar del av våra tips innan du lånar blir det enklare för dig att se hur mycket du har råd att låna eller om du kan låna överhuvudtaget. Sätt dig ner och kalkylera. Det är mycket viktigt att du gör en noggrann kalkyl innan du lånar för annars kanske du får problem att betala tillbaka på lånet. Titta på dina utgifter, dina inkomster och beräkna hur mycket du kan leva på under en månad, men gör ingen glädjekalkyl som du inte kan leva efter.

Reflektera över din inkomst. Om du arbetar på timme varierar din inkomst förmodligen ganska mycket och i såna fall bör du kalkylera på din lägsta möjliga inkomst innan du lånar. Du bör även ta reda på att du sitter säkert i det företag du jobbar på. Om företaget planerar att skära ner på personal eller om företaget går dåligt bör du vara försiktig med att låna, i alla fall om du inte är med i A-kassan.

Om du är med i A-kassan bör du kalkylera utifrån den inkomsten och inte din lön om du är osäker på att du får behålla din anställning. Fundera på om du kan skära ner på dina utgifter. Om du ser att dina marginaler blir för små om du tar ett sms lån eller ett annat lån bör du fundera på om du kan skära ner på dina utgifter eller inte.

Du kanske kan börja äta matlåda på jobbet, lämna bilen hemma och åka kommunalt till jobbet istället, säga upp prenumerationer och abonnemang och stanna hemma när kompisarna går ut. Om du har små marginaler och inte kan uppoffra något bör du inte ta ett smslån. Titta på återbetalningstiden. En längre återbetalningstid gör att dina månadsutgifter för lånet blir lägre.

Om du inte har så stora marginaler kanske det räcker med att du väljer ett lån som har en längre återbetalningstid. Ta ett gratis lån. Om du inte behöver låna mer än 6000 kr och kan betala tillbaka på lånet inom en månad ska du ta ett gratis sms lån som är helt befriat från ränta och avgifter.