Låna pengar med snabblån

Sms lån

Den som behöver en mindre summa pengar snabbt kan helt klart dra nytta av lånen som kan ges inom en timme eller mindre. Men vad innebär egentligen ett snabbt sms lån? Det här är förstås något som man måste vara helt klar på innan man begär lånet för det finns trots allt vissa risker med dyrare mini lån och det särskilt om man vänder sig till en oseriös aktör.

Faktum är att det finns privatlån som även kallas för mikrolån som ligger på flera hundra tusen kronor. Nu är det dock inte dessa som man brukar referera till då man talar om ett sms lån som man kan få riktigt snabbt. Det handlar snarare om allt från några hundralappar till några tusen kronor. Pengar som man kan behöva i situationer som:

  •     Vid akut tandvård
  •     Då bilen gått sönder
  •     Då viktiga maskiner och apparater hemma har lagt av
  •     När man måste få resa
  •     Om man behöver hjälpa en vän

Det finns förstås fler situationer där man kan behöva en mindre summa pengar och det fina med de här lånen som är så snabba är att man aldrig behöver redovisa för hur man ska använda sig av pengarna så det är helt upp till en själv att avgöra hur pass akut situationen är. En del måste få resa och upplever det här som minst lika viktigt som att ersätta en skadad tand eller se till att bilen rullar som den ska.

Kostnader

Innan du skriver under på ett låneavtal så måste du förstås veta vad det hela kommer att kosta. En sak är räntan och en annan avgifter för lånet. Det här ska framgå tydligt och de bästa snabblånen ger dig hela kostnaden rakt av redan innan du ansöker.

Utbetalning och återbetalning

Ta även reda på vad snabbt betyder då du ser information om ett snabbt sms lån. Kanske är det så att enbart den med konto hos Nordea får pengarna inom en kvart medan andra får vänta i flera dygn.  Var också noga med att veta när pengarna ska vara tillbaka. Undersök om du då kommer ha fått din lön så att det inte rör sig om en dags skillnad som skulle kunna leda till onödiga straffavgifter.